RSS

Turistično društvo VitanjeGRAJSKI TRG 1
3205 VITANJE


Telefon: 03/5775 121
Mobitel: 041 203 621


Vitanje se ponaša z bogato naravno, kulturno, etnološko in krajevno zgodovino. Tako kot kraj Vitanje ima tudi TD Vitanje svoje korenine v preteklosti. V košu svojih prireditev pa imamo spravljeno veliko tradicionalnosti. Ena največjih prireditev je Holcerija.
 
Turistično društvo Vitanje je bilo ustnovljeno leta 1960. Predsednik društva je g. Javornik Jožef. Društvo danes šteje že okoli 90 članov.
 
Poleg Holcerije smo na svoj seznam uvrstili kar nekaj tradicionalnih prireditev in srečanj. Med drugim tudi delovno tekmovanje v Zrečah, kamor nas vsako leto povabi sosednje društvo.
 
Ognjemet se ne prižge samo v čast Holceriji, v vsej svoji razkošnosti zažari tudi ob pričakovanju novega leta. Člani društva smo organizatorji ali soudeleženci v čistilnih akcijah, sodelujemo tudi pri sami ureditvi kraja. Znamo se povezovati z ostalimi društvi in se poveseliti na vsakoletnem izletu, kjer nikoli ne manjka dobre volje, petja in prijaznih besed.
 
Pred kulturnim domov stoji okrašen logotip TD Vitanja in kaže na aktivnost članov. Ker idej najbolj aktivnim članom nikoli ne zmanjka, smo letos turistični objekt na igrišču prenovili, krstili in ga poimenovali "Olcarka".
 
Dokazov, da je v društvu volja, vztrajnost in veliko predanosti ter prostovoljnosti je še mnogo več. V društvu si takšnih članov vedno želimo, zato vabljen si tudi ti.