RSS
Galerija (29)

PREDSTAVITEV DRUŠTVA V ŠENTJERNEJU

Turistično društvo OplotnicaTuristično društvo Oplotnica

Ulica Pohorskega bataljona 13

2317 Oplotnica


T: 041 721 795

T: 041 437 795

E: tdoplotnica@gmail.com

 

Turistično društvo Oplotnica je bilo ustanovljeno leta 1996 z namenom pospeševati turizem in ohranjati naravno ter kulturno dediščino kraja. Društvo trenutno šteje okoli 70 članov, ki se ljubiteljsko srečujejo ter delajo po programu društva. Z ustanovitvijo društva, smo v Oplotnici začeli prirejati prireditve, kot so Pustovanje, Martinovanje, Silvestrovanje in druge, ki so zdaj že tradicionalne in katere naši občani pa tudi drugi radi obiskujejo; med večjimi prireditvami sta bili tudi otvoritvi Podpohorskih vinskih cest Gorica in Prihova. Prav tako smo bili začetniki mnogih drugih aktivnosti, prikazov starih običajev in prireditev, ki pa so se skozi leta razvila v večje prireditve ali pa so jih začela organizirati druga društva v občini.

Stalne prireditve TD Oplotnica so Pustovanje, Martinovanje ter Silvestrovanje na prostem. Kasneje smo v plan dela društva vključili tudi Pohod z baklami na kresno noč, organizacije raznih srečanj ter druženj občanov, ustanovili pa smo tudi vokalno-instrumentalno sekcijo, v okviru katere deluje skupina Zimzeleni, ki izvaja ljudske pesmi. Vseskozi pa TD Oplotnica sodeluje tudi pri občinskem prazniku Občine Oplotnica, pri Pomladanskem pohodu na Velikonočni ponedeljek, ki ga organizira Planinsko društvo Oplotnica ter pri raznih drugih prireditvah v Oplotnici in drugje.

 

Turistično društvo Oplotnica ponuja tudi spominke domače izdelave, ki predstavljajo to območje in so jih izdelali naši člani in simpatizerji društva. Že kar nekaj let pa imajo nekateri člani društva licenco za lokalnega turističnega vodnika občine Oplotnice kar omogoča obiskovalcem in izletnikom vodene oglede občine Oplotnica ter spoznavanje njene naravne in kulturne dediščine.PRIREDITVE TURISTIČNEGA DRUŠTVA OPLOTNICA V LETU 2009:


- PUSTOVANJE - 21.2.2009

- LETNI OBČNI ZBOR DRUŠTVA - 14.3.2009

- POHOD Z BAKLAMI NA KRESNO NOČ - 20.6.2009

- POLETNE USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE (v sodelovanju z Ženskim forumom Oplotnica) - julij, avgust 2009

- JESENSKI POHOD PO OBČINI OPLOTNICA - 19.9.2009

- MARTINOVANJE - 7.11.2009

- POSTAVITEV ADVENTNEGA VENCA V OPLOTNIŠKEM PARKU - 28.11.2009

- KOLEDOVANJE V OPLOTNIŠKI GRAŠČINI - 19.12.2009

- OTROŠKO SILVESTROVANJE Z OBISKOM DEDKA MRAZA TER SILVESTROVANJE NA PROSTEM - 31.12.2009

  _________________________________________________________________________________


Turistično društvo Oplotnica
organizira tudi vodene oglede po občini Oplotnica, kjer lahko obiskovalci spoznajo naravne in kulturne znamenitosti občine. Veseli bomo, če se boste odločili obiskat naš kraj.


Ponujamo vam pester program za enodnevni izlet, ki zajema:
  • Sprehod skozi zgodovino našega kraja,
  • ogled oplotniškega parka s spomenikom padlim borcem Pohorskega bataljona
  • ogled črne kuhinje in cerkve Sv. Barbare iz 14.stoletja, odhod v dolino Janeza Krstnika in ogled Žičke Kartuzije, od tam se  odpravimo na Frankolovo, v muzej Frankolovskih žrtev, proti večeru se vračamo v Oplotnico in se ustavimo še na vinogradniško-sadjarski kmetiji Šparovec, kjer nas bodo pričakali z degustacijo petih vrst vina,
  • ob zaključku poti, vam naši gostinci lahko pripravijo hrano po vaših individualnih željah, k temu pa se prileže tudi dobro oplotniško vino.

Za skupine, ki štejejo manj kot 30 oseb, lahko hrano pripravijo tudi oplotniške kmečke žene, ki so izvrstne kuharice in so zato znane daleč naokrog.

 

Če se boste odločili obiskati naš kraj, vam je na voljo lokalni turistični vodnik, ki vam bo posredoval vse potrebne informacije na kontaktni številki,  041 437 795.

 

Vabljeni, veseli bomo vašega obiska.