RSS
Galerija (35)

Najmočnejši slovenski fantje v vleki vrvi z osvojenimi pokali

Najmočnejši slovenski fantje - ekipa v vleki vrvi iz DobrineV vasi Dobrina v Šentjurski občini so doma najmočnejši slovenski fantje. Ta laskavi naziv so si priborili na Kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni, kjer so v tekmovanju v vleki vrvi pometli s tekmeci.

 

Zgodovina vleke vrvi v Dobrini se je začela ob prelomu tisočletja, ko so na povabilo sosedov iz Virštanja prvič sodelovali na tekmi in osvojili odlično drugo mesto. Po tem uspehu pa so se treninga in tekmovanj lotili resno, o čemer priča tudi število osvojenih pokalov.

 

Vlečenje vrvi je na prvi pogled preprosta športna panoga in tudi pravila tekmovanja niso zapletena, na vsaki strani vrvi je v ekipi sedem članov, ki morajo nasprotno ekipo za določeno dolžino potegniti na svojo stran. Vendar pa je tako, kot v vsakem športu, tudi pri vleki vrvi cel kup podrobnosti in malih skrivnosti, ki ločijo zmagovalce od povprečja. Ena od njih so gotovo redni treningi, na katerih se fantje iz Dobrine dobivajo celo poletje nekajkrat na teden. Kljub temu, da jih naenkrat tekmuje sedem, jih je v ekipi seveda več in ni se še zgodilo, da bi na tekmovanju ne mogli sestaviti ekipe.

 

Vztrajnost in trdo delo se jim obrestujeta, saj so pobrali že vse pokale in prva mesta, ki so v vleki vrvi v Sloveniji na voljo, tako da jim je izzivov pri nas že skoraj zmanjkalo, bi pa z veseljem šli tekmovat kam v tujino in zato iščejo sponzorja, ki bi bil pripravljen na sodelovanje.

 

V letu 2008 in 2009 je ekipa iz Dobrine  prejela naziv "Najmočnejši slovenski fantje"!

 

DŠ:90729633

*Društvo ima status društva v javnem interesu, kateremu lahko davčni zavezanci nakažejo 0,5 % dohodnine.