RSS

Konjeniški klub Strmol
KONJENIŠKI KLUB STRMOL
PTUJSKA CESTA 21
3252 ROGATEC
Tel: 038186205
Tel: 03 5827-27-270
GSM: 041-769-669
GSM: 041-852-053
E-pošta: vili.buksek@siol.net
www.kk-strmol.com
Kontaktna oseba: g. Vili Bukšek

Prijeten, miren ambient, v neposredni bližini srednjeveškega dvorca Strmol in Muzeja na prostem Rogatec, vabi turiste na ogled veličastnih živali v urejeni konjušnici s klubskimi prostori in zunanjo manežo. Konjeniški klub Strmol vam ponuja pester izbor asortiman ponudbe na področju konjeništva. Poleg vhlevitve vam nudijo tudi dnevno oskrbo in nego konj, ter ogled veličastnih živali v urejeni konjušnici.
Njihova ponudba vključuje razne oglede in ježo v zunanji maneži, tečaje jahanja (osnovni in nadaljevalni tečaj), ter terensko jahanje po urejenih jahalnih poteh po območju občine Rogatec.

KK Strmol skozi vso leto izvaja in organizira strokovne tečaje jezdenja z zaključnim izpitom. V neposredni bližini se nahaja zdravilišče Rogaška Slatina, ki predstavlja tudi dodatno ponudbo za njihove obiskovalce. Grajsko dvorišče obnovljenega srednjeveškega gradu Strmol v Rogatcu je popestreno s konji in jezdeci iz konjeniškega kluba Strmol. Z obnovitvijo črede konj s čistokrvnimi konji slovenske toplokrvne pasme ima pomembno vlogo športno jezdenje. Ljubiteljsko druženje otrok in mladine v klubu bo  letos dobilo novo vsebino. Aktivnosti v zelenem okolju se dogaja vseskozi, preplet športnih aktivnosti ter ohranjena dediščina iz bližnjega pokrajinskega muzeja.

KK Strmol aktivno sodeluje na različnih prireditvah v Občini Rogatec.

Klub organizira različne prireditve:
- konjeniške igre, žegnaje konj, pustna rajanja
- božično-novoletne prireditve
- poletni tabor, dan odprtih vrat
- prireditve na dvorcu Strmol


Prav tako klub skrbi za urejanje okolja in prostora v okolici konjeniškega centra in sicer:
- zazelenitev in ureditev okolja
- urejanje in vzdrževanje travnatih površin
- reklamiranje turistične ponudbe s področja kmetijstva
- vzdrževanje travnatih površin občine Rogatec v bližini KK Strmol (parkirišča, Muzej na prostem, ipd,...)