RSS
Galerija (5)

Izletniška kmetija Pri Minki

Izletniška kmetija Minke ŠventIzletniška kmetija Pri Minki

 

Naslov:

Klanc 29

3204 Dobrna


Kontakt:

Tel: (03) 577 83 33

Gsm: +386 31 78 36 29

Mail: pri.minki@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/izletniskakmetijaPRIMINKI

Twitter: https://twitter.com/PriMinki‎

 

Opis poti iz centra Dobrne:

 

Iz središča Dobrne vas poldrugi kilometer dolga pot v smeri Paškega Kozjaka najprej vodi mimo Term Dobrna in Galerije Kapelica. V razkrižju treh cest izberete srednjo in po nekaj metrih vožnje navkreber na desni strani zagledate prepoznavni znak kmetije, in sicer smejoči se keks.  

 

Ob prihodu vas bo verjetno prvi pozdravil Rajko, prijazen in navihan osliček, katerega »značilni glas seže v deveto vas«. Pri Minki vam postrežejo s pestro izbiro domačih aperitivov (npr. borovničevec, orehovec, slivovka itn.), zeliščnih čajev, sokov, turško kavo in belim ali rdečim vinom. Če si ob tem zaželite še kaj za pod zob, vam z veseljem pripravijo narezek iz domačih suhomesnatih izdelkov. Te je poleg ocvirkov, paštet in različnih namazov mogoče za domov kupiti tudi v njihovi trgovini. Poleg tega vas oskrbijo še z ozimnico (npr. čemaž v bučnem ali olivnem olju, vložene kumarice, mešana solata, slivova marmelada itn.), v poletnih mesecih pa vam je na voljo še sezonska zelenjava z domačega vrta. Trgovina obratuje vsak četrtek med 15.00 in 19.00 in petek med 10.00 in 14.00 uro.

 

Minko, po kateri je izletniška kmetija dobila svoje ime, gostje od blizu in daleč najbolj poznajo po izjemno pestri ponudbi različnih slaščic. Ob predhodnem naročilu vam pripravi vse, od jabolčnega ali skutnega zavitka, gibanice, sladkih skutnih štrukljev, do medenjakov, mešanega čajnega peciva, potice in še marsikaj. Ob sobotah dopoldne se lahko z Minkinimi dobrotami okrepčate na tržnici poleg občinske stavbe v središču Dobrne, kjer vam občasno ponudijo še kakšno novost, pripravljeno po trenutnem navdihu. Tisti, ki ne utegnete ob sobotah, pa jih lahko obiščete praviloma vsako nedeljo dopoldne v avli Hotela Vita.

 

Če imate raje jedi »na žlico« oziroma želite svoje najbližje pogostiti ob osebnem prazniku z menijem po vaših željah, skupine do 30 oseb pogostijo v kmečki sobi, kjer se je mogoče v hladnih zimskih mesecih pogreti celo ob krušni peči.

 

Poleg tega vam edinstven ambient Izletniške kmetije Pri Minki pričarajo umetniška dela najmlajše članice družine, akademske slikarke Suzane Švent.


Ker se trudijo nenehno dopolnjevati svojo ponudbo, vas vljudno vabijo, da se o njej na facebooku ali tviterju prepričate kar sami, še bolj veseli pa bodo vašega obiska.