RSS

Izletniška kmetija HrastnikIzletniška kmetija Hrastnik
Cvetka Hrastnik
Slivnica 22b
3263 Gorica pri Slivnici

Telefon: 03/579 31 28, 051 352 599


Vas Slivnica leži na vzpetini nad krajem Gorica pri Slivnici. Trško jedro s farno cerkvico sv. Magdalene in kaplanijo, ki je bila nekdaj lovski dom slavnih Celjskih grofov obdaja starodavno kamnito obzidje iz časa turških vdorov.

Lega vasice pripoveduje skrivnostno zgodbo o domovanju čarovnic ... kdo bi vedel, ali še vzletajo na metlah, z vrha Slivnice, ponoči, ko se vaški vrvež umiri ali so se preselile v druge kraje ali živijo le še v pripovedovanju in ljudski domišljiji...

Na naši izletniški kmetiji vam po predhodnem naročilu pripravimo čarovniški meni, ki vas popelje v čarobni svet okusov, vonjav ...

Čarovniške sestavine:
- slivovo žganje za dobrodošlico,
- kisla in goveja juha,
- čarovniška pečenka,
- pečen krompir,
- dušena zelenjava,
- sezonska solatna mešanica
- sladka čarovnija.

... za nemesojede:
- zelenjavna in gobova juha,
- sirovi štruklji ali zelenjavni narastek,
- pečena zelenjava,
- solata iz domačega vrta
- vege sladica.

Na zunanji terasi sprejmemo do 60 gostov, v notranjih prostorih pa do 30 obiskovalcev. Nudimo tudi prostor za piknik.

Z naše domačije je prelep razgled na okoliške vrhove. Pogled seže vse do Ptujske Gore, Boča, Donačke Gore in Slemena na Hrvaškem. Nedaleč od Gorice pri Slivnici je Slivniško jezero z bogatim vodnim in obvodnim življenjem.

Do nas pridete iz smeri Celje - Šentjur - Gorica pri Slivnici, kjer zavijete za smer Kozje in nato odcep za Slivnico, vzpenjate se še približno 4 km in že ste v vasi, na turizmu Cvetke Hrastnik.

Prisrčno vabljeni v ta podeželski kraj, kjer nas misli popeljejo v svet čarovnic, nemih zgodb preteklosti in v resnični svet gostoljubnih ljudi.