RSS

Društvo Žena Donačka gora
DRUŠTVO ŽENA "DONAČKA GORA"
DONAČKA GORA 4 A
3252 ROGATEC
Tel; 03 -5827-660
GSM: 041-598-691
Kontaktna oseba: ga.Milena Kovačič

Ponudba:
- prodaja izdelkov iz krušne peči pred Mecatorjem na izbrane dni (potice, domači  kruh, jerpica, domače pecivo)
- prodaja dobrot na tradicionalni prireditvah (tekma žanjic, velikonočna razstava)

Društvo žena Donačka gora je bilo ustanovljeno na pobudo kmečkih žena iz KS Donačka gora leta 2000. Naša želja je, da izboljšamo položaj kmečkih žena ter jim vrnemo sloves, čeprav je v zadnjem času kmetijstvo zelo težavno in nehvaležen zaslužek. Društvo deluje z namenom povezovanja kmečkih žena, skrb za njihovo izobraževanje na področjih vsakdanjega dela, s katerim se srečujejo gospodinje na kmetiji, prenašanje dobre prakse in izmenjava izkušenj med članicami. Glavni namen društva je druženje članic, povezovanja ter izmenjave dobrih izkušenj.

Aktivnosti društva so:
- povezovanje kmečkih žensk
- izmenjava mnenj in izkušenj med članicami
- izobraževanje naših članic na raznih tečajih in predavanjih (kuharski tečaji, tečaji  peke kruha, potic in peciva, predavanje o zdravju in zdravi prehrani)
-izvajanje delavnic (izdelovanje butar, barvanje pirhov, izdelovanje božičnih okraskov, izdelava adventnih večkov ter novoletnih aranžmajev)
-sodelovanje in izmenjava mnenj in izkušenj med drugimi društvi kmečkih žensk, v partnerstvu in regiji
-organizacija prireditev in razstava v občini Rogatec (tekma žanjic, sodelovanje na prireditvi "likof na taberihi", strokovna ekskurzija, velikonočna razstava)
- sodelovanje na razstavah in sejmih
- promocijska prodaja in pogostitev na prireditvah v naši občini in regiji
- tedenska, mesečna srečanja kmečkih žensk v obliki sestankov, izobraževanj in drugih aktivnosti, ki so pomembne za zdravje in boljše počutje (telovadba pod vodstvom fizioterapevtke).