RSS

Dirnbekova gorca
DIRNBEKOVA GORCA
DIRNBEK ANTON
Sveta Ema 42
3252 Pristava pri Mestinju

Kontakt:
tel: 031 615 156
E-meil: anton.dirnbek@amis.net
http://www.apartma-dirnbek.si


Informacije in rezervacije sprejemamo po telefonu.

Cena najema aparatmaja:
1 - 2 osebi: 40 eurov/dan,
3-4 osebe:  40 eurov/dan


Anton Drnbek, sicer doma iz Rogatca, je s svojo odločitvijo, da se z gorco v Sodni vasi vključi med ponudnike turizma v zidanici kot sobodajalec, presenetil tudi snovalce projekta razvoja turizma v zidanicah v Obsotelju in Kozjanskem. K tej odločitvi ga je spodbudila ena od delavnic v okviru omenjenega projekta in prepričljivost predavateljev z Dolenjske in Bele Krajine, kjer turizem v zidanicah že lepo živi (www.zidanice.si).


Lokacija:
Dirnbekova gorca se nahaja v občini Podčetrtek, na pobočju pod Sveto Emo, le 800 metrov oddaljenem od letnega kopališča Aqualuna ter slaba dva kilometra od turističnega kompleksa Terme Olimia.

Počitniški apartma zavzema celotno zgornje nadstropje bivalnega vikenda in je v velikosti 44 m2 z dvema osnovnima in dvema dodatnima ležiščema, krušno pečjo, TV, opremljeno kuhinjo (štedilnikom s štirimi steklokeramičnimi ploščami in pečico, hladilnikom, vso potrebno posodo, priborom), kopalnico, balkonom in teraso. Pred bivalnim vikendom je gostom na voljo velik travnat prostor za druženje in igro, tu so številni pripomočki (roštilj, električni raženj za peko, rusko kegljišče, pikado, peskovnik). V objektu se nahaja le en apartma, zato sta mir in zasebnost zagotovljena. Vsi prostori so dostopni brez stolpnic.

Bivalni vikend  stoji na zemljišču velikosti 6.000 m2, na katerem se nahajata manjši vinograd in sadovnjak. Na severni strani meji gozd, skozi katerega poteka sprehajalna pot proti Sveti Emi, na južni, vzhodni in zahodni strani pa ponuja lep razgled na polje reke Sotle, podčetrški grad in kozjansko grmičevje.

Idealno za obiskovalce, ki želijo odmakniti od gneče in hrupa ter preživeti oddih v naravi, poiskusiti domače vino, ter izkoristiti katero od številnih turističnih možnosti, ki jih ponuja ta del Kozjanskega.Dobrih 100 metrov od gorce poteka novozgrajena kolesarska steza, ki bo v letu 2013  povezana z Rogaško Slatino.